Activități gospodărești 2012
July 14, 2014
Show all

Lucruri pe care sa nu le spui niciodata copiilor

Există numeroase lucruri greșite pe care nu ar trebui să le spui copilului tău. Unele fraze, aparent inofensive, pot declanșa resentimente și duc la scăderea stimei de sine.
Iată câteva propoziții la care ar trebui să te gândești înainte de a le rosti copiilor tăi.

1. Iti exprimi nemultumirea fata de el

Ești frustată de faptul că tu știi că propriul copil este capabil de mult mai mult la școală, la sport, la muzică etc.? Orice comentariu care face să pară că nu ești mulțumită de eforturile lui îl pot descuraja. În felul acesta el nu se va mai simți motivat și nici nu va fi interesat de nimic.

2. Ii spui des ca este gras

Ești bine intenționată să-ți menții copilul sănătos și în formă, dar ai foarte mare grijă atunci când discuți cu el despre hrană, deoarece acesta își poate forma o imagine greșită despre cum arată el. Dacă ești îngrijorată cu privire la ce mănâncă copilul acasă, alimenteză-ți frigiderul cu alimente sănătoase, mai degrabă decât cu produse industriale. Totodată, plimbă-te cu acesta după cină, pentru a-l învăța că pentru a fi sănătos trebuie să facă mișcare și să mănânce produse alimentare sănătoase. În acest fel, atunci când va merge cu prietenii sau la o petrecere va ști ce să consume.

3. Folosești prea mult cuvintele „întotdeauna“ si „niciodata“

Uneori, din reflex, îi spui că întotdeauan uită să-și pună ciorapii în coșul de rufe sau că niciodată nu te anunță când întârzie. Fii foarte atentă, deoarece aceste două cuvinte sunt pe un teren minat. Cuvintele „întodeauna“ și „niciodată nu…“ sunt etichete care-i pot afecta viitorul copilului. Acesta va crește și va crede că așa este el, iresponsabil. În schimb, dicută cu el și vezi cum poți să-l ajuți.

4. Faci comparatii între copii

Frații și rivalitatea merg mână în mână, și toate comparațiile pe care le spui nu fac decât să pună paie pe foc. Mai degrabă, încurajează fiecare copil în orice preocupare pe care o are și evită să faci comparații între ei. Vei descoperi că fiecare are înclinații spre ceva.[facebook_like_button]

Daca ti-a placut, distribuie 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *